Inspiratiedagen voor leiders

Dag 1: Duursport en leiderschap

 

Inspiratie voor Wendbaarheid

Een exclusief leiderschapsprogramma

Dit programma bestaat uit een reeks inspiratiedagen gericht op wendbaar en levendig leiderschap. Het programma bevat steeds fysieke en mentale componenten. Het bestaat uit een gezamenlijke looptraining in de ochtend. De training is zo opgezet dat  je op je eigen niveau (beginner of gevorderd)  kunt meetrainen. In de middag en avond zijn er één of meerdere lezingen en verdiepende dialogen gericht op het thema van die dag.
De eerste bijeenkomst gaat over duursport en leiderschap.

Volgende bijeenkomsten gaan over:
kunst en leiderschap
omgaan met onzekerheid geïnspireerd op de oude Grieken
Benedictijns leiderschap
* leiderschap vanuit een biologisch perspectief.

Tijdens de bijeenkomsten wordt er gezorgd voor een gezonde lunch en dito diner. De Veldkeuken is in de prijzen gevallen voor o.a. het brood dat ze zelf bakken: http://www.veldkeuken.nl/index.php?sc=19
Inschrijven voor de eerste dag (op 21 september) kan tot 1 juni

 

Direct naar:  | Programma | Begeleiders |  Inschrijven

 

Herkent u dit?

Het leidinggeven gaat je goed af. Je bent gericht op ontwikkeling van je organisatie en van jezelf . Je zoekt hierbij steeds naar nieuwe invalshoeken en inspiratie vanuit andere disciplines; je houdt van innoveren.   Zo kun je effectief reageren op en stuur geven aan wat er zich voordoet binnen in je organisatie en haar context. Bedrijven en organisaties worden in toenemende mate geleid door leiders die zingeving willen halen uit wat zij doen en hun medewerkers willen inspireren. Ook technologische ontwikkelingen, veranderende verdienmodellen en nieuwe organisatiemodellen vragen leidinggevenden die op een andere  en vernieuwende manier kunnen sturen en samenwerken.

Duursport vergroot uw mentale wendbaarheid als leider.

 

Wat het  programma van deze eerste dag voor u kan betekenen

Deze eerste dag maken we een verbinding tussen fysieke en mentale kracht en wendbaarheid. We onderzoeken of duursporten van invloed kan zijn op integriteit, creativiteit, maat houden en discipline. Dit programma helpt  daarmee op praktische wijze integriteit en waarden te vertalen in concrete acties. Wij richten ons daarbij letterlijk en figuurlijk op het ontwikkelen van kracht en wendbaarheid. Hiermee kun je goed gecoördineerd en wendbaar bewegen.  Een snel veranderende samenleving vraagt om organisaties die mee kunnen bewegen en richting kunnen geven . Dat vraagt wendbare leiders; leiders die gericht zijn op het goede doen voor het welzijn van zichzelf, hun organisatie en hun klanten (waardegedreven). Ongeacht de context en de turbulenties waarin zijzelf en hun organisatie zich bevinden. Sporten in combinatie met wetenschappelijk inzichten en reflectie dragen daar in onze optiek op een positieve manier aan bij.

Anderen zeggen

 

Als marathonloper houd je het in een grote organisatie veel langer vol. Ik zie een parallel vooral in diep kunnen gaan, een paar keer een inzinking voelen, willen stoppen en toch doorgaan. Ik heb een keer een jaar doorgeknokt voor een oplossing, terwijl iedereen om me heen het al had opgegeven.

A. de Jong

Door het hardlopen krijg ik meer perspectieven voor het oplossen van vraagstukken en word ik milder voor mijzelf en voor anderen. Leiderschap is voor mij ook: goed voor jezelf zorgen en dan voor anderen iets kunnen betekenen. Zoals de filofoof Martin Buber het zei: “Bij jezelf beginnen, maar niet bij jezelf blijven”.

G. Neelen

Eerste bijeenkomst uit de reeks: vrijdag 21 september 

 

Duursport en leiderschap

We starten met een gezamenlijke looptraining onder leiding van Rob Veer. Daarna is er tijd voor opfrissen, omkleden en koffie/thee. Aansluitend geeft hij een lezing over verantwoord trainen. Na de lunch is er een lezing door Prof. Dr. Marc Van den Bossche over sport als levenskunst. Marjolein Hamer is programmaleider van de dag en begeleidt in het tweede deel van de middag de dialoog over hoe we sporten en de ervaring van bewegen vertalen naar leiderschap. We sluiten af met een gezamenlijk diner.

 

Programma vrijdag 21 september 2018:

 

09.30 uur – 10.00 uur Ontvangst door Marjolein Hamer
10.00 uur – 11.30 uur Looptraining door Rob Veer
11.30 uur – 12.00 uur korte pauze
12.00 uur – 13.00 uur Verantwoord trainen door Rob Veer
13.00 uur – 14.30 uur Lunch
14.30 uur – 17.00 uur Sport als levenskunst door Marc Van den Bossche
17.00 uur – 17.30 uur pauze
17.30 uur – 18.15 uur Dialoog over Wendbaar Leiderschap door Marjolein Hamer
18.15 uur – 20.00 uur Diner

 

Locatie: De Veldkeuken Amelisweerd

Adres: Koningslaan 11a, 3981 HD Bunnik

Inschrijven kan tot 1 juli 2018

Praktische zaken

  • De dag heeft een informeel karakter
  • In de ochtend starten we in hardloopkleding
  • Na de training kun je je omkleden, daartoe is een ruimte beschikbaar
  • Maximaal aantal deelnemers is 12

Overnachten

Mocht je de avond ervoor willen overnachten in de buurt, kun je  contact met opnemen met Marjolein Hamer. 

Kosten

De investering voor deze dag is € 265,- exclusief 21% BTW.
Dit is voor:  looptraining,  lezingen, dialoog, hele dag koffie/ thee/water en uitgebreide en gezonde lunch en diner.

Neem contact op met programmacoördinator

Contact of persoonlijk advies?

Neem contact op met programmacoördinator Marjolein Hamer

0624753728

In het Kort

Datum 21 september 2018
Tijd 09:30 – 20:00
Locatie Veldkeuken Amelisweerd, Bunnik
Sprekers Rob Veer, Prof. Dr. Marc van den Bosch, Drs. Marjolein Hamer
Kosten € 265,- exclusief 21% BTW. Inclusief lunch en diner.
h

Ontvang 10% vroegboekkorting!

Schrijf je in voor 1 juni 2018

Inschrijven

Schrijf je in voor 1 juni en ontvang 10% vroegboekkorting!

Spreker Prof. Dr. Marc Van den Bossche: Sport als levenskunst

De oude Grieken wisten het al : de manier waarop wij van ons leven een kunstwerk maken, heeft niet louter te maken met een zorg voor het denken. Lichamelijke activiteit was bij hen evenzo belangrijk. Levenskunst was voor hen: zorg voor het lichaam. Onze traditie van denken over de mens is dat lange tijd vergeten geweest. Het schetste ons mens-zijn vanuit een puur rationele benadering. Recente bevindingen in onder andere  de breinwetenschappen tonen dat dit beeld niet klopt. De mens is in eerste instantie een emotioneel en lichamelijk wezen. De vroegere benadering ging top down – de geest domineert het lichaam-. Een actueel perspectief gaat bottom up – alles begint bij het lichaam, de rede is ‘slechts’ het topje van de ijsberg. Willen we de kwaliteit van ons leven opkrikken, dan kunnen we hiermee dus aan de slag vanuit een zorg voor het lichaam. Sport is daar bij uitstek het aangewezen middel voor. Al sportend aan het lichaam werken zet het denken op scherp, laat ons toe beter omgaan met allerhande stressfactoren en verhoogt de levenskwaliteit.  Sport leidt tot meer zelfvertrouwen, een beter zelfbeeld en vergroot daarbij de mentale wendbaarheid.  Het kan zelfs gezien worden als een vorm van zin- en betekenisgeving. Prof. Dr. Marc Van den Bossche weet hier alles van en deelt op 29 september zijn kennis graag met u. Hij wisselt daarbij theoretische beschouwingen af met ervaringen uit zijn eigen leven.

Informatie over sprekers en programmaleider:

Rob Veer

Rob Veer

Trainer en coach

Rob veer is trainer/coach van hardlopers en triatleten. Hij begeleidt zowel absolute beginners als atleten van nationaal en internationaal niveau en beleeft aan beide evenveel plezier. Daarnaast schrijft Rob voor het hardloopmagazine Runner’s World, werkt free-lance voor de Atletiekunie en schrijft  momenteel aan het boek “Trainen voor de 10km, de halve en hele marathon”.  Tijdens de inspiratiedagen verzorgt Rob de fysieke training en geeft een presentatie over effectief trainen:  hoe kun je ondanks een druk bestaan en volle agenda op een verantwoorde manier werken aan het vergroten van de fitheid en fysieke belastbaarheid?

Dit jaar komt zijn boek uit: “De tien, de halve en de hele” http://www.robveer.com/boek_2018.html

Prof. Dr. Marc Van den Bossche

Prof. Dr. Marc Van den Bossche

Sportfilosoof en hoogleraar cultuurfilosofie

Prof. Dr. Marc Van den Bossche is hoogleraar cultuurfilosofie en wijsgerige antropologie aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij publiceerde tien boeken, waarvan er twee in het Frans vertaald werden. Drie van die boeken gaan over zijn activiteiten als duursporter: Wielrennen (2005), Sport als levenskunst (2010, Franse vertaling: Le sport, un art de vivre, 2013), Leven na de dood. Dagboek van een rouwproces (2014). Nog dit jaar verschijnt zijn nieuwste boek Bevlekte ontvangenis. Over sport als een manier van leven.  Als filosoof gaat Marc Van den Bossche uit van het primaat van de lichamelijkheid. Anders dan de traditionele opvatting van de mens als een rationeel wezen, gaat hij ervan uit dat de manier waarop wij ons leven zin en betekenis geven, begint bij een lichamelijk en emotioneel verankerd zijn in de wereld. In de sport en de sportbeleving wordt dit gegeven in zekere zin op de spits gedreven: we ervaren er bij uitstek wat het voor ons mens-zijn betekent iets aan ons lichamelijk functioneren te veranderen. Van den Bossche gaat ervan uit dat sport geen bijzaak is, maar letterlijk en figuurlijk een hoofdzaak. Sporten zet ons denken op scherp en verbetert het zelfs in hoge mate.

Drs. Marjolein Hamer

Drs. Marjolein Hamer

Programmaleider

Drs. Marjolein Hamer is de programmaleider van deze dag.  Zij is coach/councellor, spreker, yoga-docent en looptrainer. Vanuit de antropologie, letterkunde , humanistiek  en de kunsten werkt zij aan veerkracht, transparantie, lichtheid, kracht en kwetsbaarheid in leven en werk. Horen, voelen, ruiken, zien… Niet door ‘praten over’, maar door ‘ervaren’.  Ze gaf 5 jaar leiding aan een welzijnsinstelling en heeft vervolgens gewerkt bij KPMG als consultant, waarbij zij vooral trajecten rondom leiderschap verzorgde. Inmiddels is zij 17 jaar werkzaam als zelfstandig ondernemer. Zij verbindt  in haar werk het fysieke met het mentale. Zo combineert ze leiderschapsontwikkeling met looptraining. Verder geeft zij lezingen  over o.a. regie in je werk,  omgaan met tijd en energie vanuit de Regel van Benedictus,  en wilskracht en discipline

h

Ontvang 10% vroegboekkorting!

Schrijf je in voor 1 juni

Inschrijven